iCloud

icloud

Perehdyimmekin viime artikkelissamme erilaisiin pilvipalveluihin, joista yksi on iCloud, Applen kehittämä pilvipalvelu. Tänään haluaisimme perehtyä iCloudiin vielä pintaa syvemmälle, sillä monet käyttävät iOS – käyttöjärjestelmällä toimivia Apple-tuotteita. iCloudin avulla käyttäjien on mahdollista tallentaa erilaista sisältöä. Tähän esimerkkinä voi olla muun muassa se, että jos iPhonella ottaa kuvan, se kopioidaan automaattisesti vaikkapa iPadiin tai tietokoneelle.

iCloudin avulla on mahdollista synkronoida valokuvia, kalentereita, sähköposteja ja muita yhteistietoja. Myös ohjelmat, kirjat, musiikki, dokumentit ja erilaiset varmuuskopiot ovat synkronoitavien tiedostojen listalla.

icloud

Kuinka se toimii?

Ensin puhelimesta täytyy laittaa oma kuvavirta päälle ja tämä onnistuu helposti asetuksista. Tämä oma kuvavirsta läehttää kaikista uusimmat kuvasi, jotta niitä on mahdollista katsoa muilla laitteilla. Kuvat säilyvät kuvavirrassa 30 päivän ajan. Kuvavirta tukee JPEG -, TIFF-, PNG – sekä useimpia RAW-kuvamuotoja.

Kuvat eivät vie lainkaan tilaa omasta laitteesta, ja ne on myös helppo poistaa. Poistaminen onnistuu vain roskakorin kuvaa painamalla. Muistathan kuitenkin, että jos laitat oman kuvavirran pois päältä, kaikki kuvat poistetaan kyseisestä laitteesta. Tämä toimenpide ei kuitenkaan vaikuta muissa laitteissa oleviin kuviin.

iCloudin avulla kaikki kuvat pysyvät kaikissa eri laitteissa, eikä niitä tarvitse lähettää erikseen. iCloudia on mahdollista käyttää myös perheen kesken. Tiedostot pysyvät aina ajantasalla jokaisessa laitteessa, ja iCloudissa on mahdollista luoda uusia tiedostoja ja kansioita iCloudia tukevissa ohjelmissa.