Kauppalehden tietopalvelut

kauppalehti

Tässä kirjoituksessa ajattelimme kurkistaa hieman yhteen tunnetuimmista suomalaisista tietopalveluista, nimittäin Kauppalehden Tietopalvelut. Tämä on monen yritysmaailmassa toimivan ensimmäinen kohde, kun tarvitaan tietoa yrityksistä, kiinteistöistä, hankinnoista tai yksityishenkilöistä sekä markkinoinnin kohderyhmistä.

Kauppalehti tarjoaa erittäin kattavaa tietoa etenkin yritysmaailmasta. Tämä taloussanomalehti on yksi Suomen vanhimmista, sillä sen ensimmäinen numero ilmestyi jo vuonna 1898. Alkujaan se perustettiin Suomen Liikemies-Yhdistyksen puheenjohtajan K. G. Göösin toimesta ja nykyään etenkin verkkolehti tavoittaa viikoittain jopa miljoona lukijaa.

Kauppalehden yritystiedot osiosta löytyvät kaikki tarvittavat tiedot yrityksistä, kuten yrityksen taustatiedot, taloustiedot, luottotiedot sekä vastuuhenkilöt. Yrityshaussa voi hakea yrityksiä nimellä tai y-tunnuksell. Tämän lisäksi hakija voi tehdä erilaisia yritysjoukkopoimintoja muun muassa henkilöstön määrän, liikevaihtoluokan sekä kansalaisuuden mukaan. Yrityshaku sopiikin kaikille toimijoille, jotka tarvitsevat tietoja toisista yrityksistä sekä niiden vastuuhenkilöistä.

Kiinteistötiedot puolestaan tarjoaa työkaluja kiinteistöalan asiantuntijoille. Tähän palveluun kuuluu muun muassa monipuolinen kiinteistöhaku, karttapalvelu, kauppahintahaku, asukaskyselypalvelu sekä kiinteistökaupan luonnostelupalvelu. Kiinteistöhaun avulla voi hakea tietoa suomalaisten kiinteistöjen taustoista sekä selvittää myös kiinteistöjen toteutuneita kauppahintoja. Karttapalvelun avulla voi tarkastella kiinteistöjä monipuolisesti kartalta. Tämän palvelun käyttö edellyttää Maanmittauslaitoksen lupaa, jonka Kauppalehti hakee henkilön puolesta. Lupa voidaan myöntää henkilölle, joka tarvitsee sitä esimerkiksi kiinteistönarviointia, luoton myöntämistä taikka kiinteistönvälitystä varten.

Kauppalehden palvelun avulla voi selvittää myös yksityishenkilön taustoja, sillä palvelu sisältää muun muassa yksityishenkilöiden maksuhäiriöt. Palvelusta on saatavilla kattava raportti henkilön maksuhäiriön määrästä, velkojasta sekä velan rekisteröintipäivästä. Tämä on hyödyllinen tieto esimerkiksi solmittaessa vuokrasuhdetta yksityishenkilön kanssa.

Palvelun avulla voi tehostaa myös yrityksen myyntiä ja markkinointia tehokkaan kohderyhmähaun avulla. Kohderyhmähakua voi hyödyntää esimerkiksi telemarkkinoinnissa ja suorapostituksissa. Kohderyhmähausta voi hakea yritysten ja organisaatioiden päättäjät sehän heidän yhteystietonsa. Näin ollen hakija saa suoraan päättäjän yhteystiedot, jotta hän voisi lähestyä yrityksiä mahdollisimman tehokkaasti.

Tietopalvelujen käyttöhinta laskutetaan kuukausittain ja palvelun kuukausilisenssi riippuu siitä, kuinka monta käyttäjätunnusta palvelussa on. Kuukausilisenssimaksu on alkaen 27,50 € kuukaudessa. Tähän lisenssiin sisältyy yrityksen laajat perustiedot, kaupparekisteritiedot, vastuuhenkilöt sekä yrityksen päättäjät. Eri palveluiden kuten esimerkiksi kiinteistöpalvelun taikka kohderyhmähaun käytöstä veloitetaan hinnaston mukainen maksu. Hinnasto on nähtävillä tietopalvelun verkkosivustolla.